5 LITER - Domaine Uby - 2023 Uby Cub - Bag in Box
v/1 stk. 319,00 kr. v/1 stk
Vi har et lille restparti af denne skønne Chardonnay i Chablis-stil, som vi nu sælger til eksta lav pris!
Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene hos David Finlayson. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik.
Chicken Shit er en dejlig cremet Chardonnay fra David Finlayson i Sydafrika. Druerne kommer fra 4 parceller på vingården.
Vinen er på højde med en god Chablis, dog at prisen er meget lavere end en Chablis af samme kvalitet ville koste.
Smagen er meget blid og cremet, men bestemt ikke fed på nogen måder. Det er en virkelig smagfuld vin med fersken, melon, nogle røgede elementer, svag sødme og rank syre. Der er tale om en frisk og afdæmpet syre og en diskret gul frugt med et diskret fadaftryk.
En fin og ukompliceret Chardonnay.
Køb nu til ekstra lav pris!
Smagen er meget blid og lidt cremet, men bestemt ikke fed på nogen måder. Det er en virkelig smagfuld vin med fersken, melon, nogle røgede elementer, svag sødme og rank syre. Der er tale om en frisk og afdæmpet syre og en diskret gul frugt med et diskret fadaftryk. Fin og ukompliceret Chardonnay.
Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene hos David Finlayson. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik.
Vinen kommer fra 4 parceller på vingården. Vinen fadgæres og 30% gennemgår malolaktisk gæring. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet.
Der er ingen tvivl om, at man i Sydafrika er beriget med et klima, som er helt unikt til vinproduktion. Tag nu bare Stellenbosch regionen, der ganske vist ligger på en breddegrad hvor man umiddelbart ville sige, at det kun var muligt at skabe røde bulderbasser med høj alkoholprocent og lavt syreindhold. Sådan er det bare ikke. Det nærliggende kolde hav, og bjergene omkring Stellenbosch gør, at middeltemperaturen i sommermånederne ligger på omkring 20 grader – samme temperatur som Bordeaux-området i Frankrig. Til gengæld får Stellenbosch langt mindre regn i vækstsæsonen end Bordeaux. Man har alle muligheder for at skabe sunde, friske, sukker- og syreholdige druer, som er grundlaget for produktion af topvin.
David Finlayson blev grundlagt i 2004 af David Finlayson. Familien har været beskæftiget med vinproduktion i Sydafrika igennem 3 generationer og det var derfor ikke fremmed for David, at gøre karriere indenfor faget.
David er uddannet ønolog og har arbejdet med vinproduktion flere steder i verden. Blandt andet New Zealand, Californien, Australien (Peter Lehman) og Bordeaux (Château Margaux) i Frankrig. David fremhæver selv de mange destinationer og forskelligartede forhold at producere vin under, som værende det, der har givet ham idéerne til hvordan han skulle få det bedste ud af vinen fra Stellenbosch