Frankland Estate - Chicken Shit Chardonnay 2021

Spar 27%

Restparti: 6 stjernet Chicken Shit Chardonnay i Chablis-stil til eksta lav pris!

Erik Mortensen

Vi har et lille restparti af denne skønne Chardonnay i Chablis-stil, som vi nu sælger til eksta lav pris!

Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik.

Chicken Shit er en dejlig økologisk Chardonnay fra Frankland Estate i Western Australia. Druerne kommer fra vingårdens berømte mark Isolation Ridge.

Vinen er på højde med en god Chablis, dog at prisen er meget lavere end en Chablis af samme kvalitet ville koste.

Smagen er meget blid og lidt cremet, men bestemt ikke fed på nogen måder. Det er en virkelig smagfuld vin med fersken, melon, nogle røgede elementer, svag sødme og rank syre.  Der er tale om en frisk og afdæmpet syre og en diskret gul frugt med et diskret fadaftryk.

En fin og ukompliceret Chardonnay.

Køb nu til ekstra lav pris!

Del vinen på
109,00 kr. v/6
149,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer Chardonnay
Vingård Frankland Estate
Område Frankland River
Land Australien
Årgang 2021
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 4 år frem
Lagring 11 måneder på fadSmagen er meget blid og lidt cremet, men bestemt ikke fed på nogen måder. Det er en virkelig smagfuld vin med fersken, melon, nogle røgede elementer, svag sødme og rank syre. Der er tale om en frisk og afdæmpet syre og en diskret gul frugt med et diskret fadaftryk. Fin og ukompliceret Chardonnay.

Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik.

Vinen kommer fra yngre stokke på firmaets Isolation Ridge Vineyard. Vinen fadgæres og hviler på fadet i 11 måneder inden den klargøres til aftapning. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet.

Frankland Estate

Frankland Estate er beliggende i Western Australia. De dyrker deres marker efter økologiske principper og vingårdens perlehøns spiller en ikke uvæsentlig rolle i den sammenhæng. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinplanterne. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen hvis vi lader dem passe sig selv - det kaldes øko-system.Se flere vine fra Frankland Estate

6 stjerner i Den Korte Avis:
Vingården dyrker sine marker efter økologiske principper, og her spiller gårdens perlehøns en betydelig rolle. De leverer den eneste gødning – chicken shit – til de Chardonnay-druer, som den aktuelle vin er lavet af. Vinen lagres på brugte fade i 11 måneder, og den beskedne mængde garvesyre giver det færdige produkt en lækker cremet smag af frugt.

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere