Les Hauts de Lalande Blanc 2023

Spar 29%

Restparti: Fransk hvidvin fra Languedoc-Rousillon til spektakulær lav pris!

Vi har et lille restparti af denne skønne hvidvin, som vi nu sælger til ekstra lav pris!

Så er det med at få fyldt vingemmerne, for nu har vi en sand hvidvins-perle på tilbud, og endda billigere end nogensinde. Les Hauts de Lalande Blanc er topvinen fra Domaine Lalande, som er beliggende ved Carcassonne i det sydvestlige Frankrig. Vi sælger til en spektakulær pris så skynd dig at få købt et par kasser med. God fornøjelse!

Vinen byder på en skøn kombination af det friske og lette, og så alligevel noget dybde og kompleksitet. Forklaringen skal findes i druesammensætningen hvor det klassiske er til stede i form af Viognier og Chasan - druer som har været dyrket omkring middelalderbyen Carcassonne i århundreder - og det moderne i form af Chardonnay.

Blandingen skaber en skøn cocktail af mild og charmerende frugt fra Chardonnay, tilføjet blomst og fine krydderier fra Viognier og Chasan. Det er en alsidig hvidvin, som kan nydes uden mad, eller den kan nemt ledsage fiskeretter eller wokretter.

Køb nu til ekstra lav pris!

 

Del vinen på
85,00 kr. v/6
119,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Propperiet

Forhandler

Fakta

Druer 50% Chardonnay, 30% Viognier, 20% Chasan
Vingård Domaine Lalande
Område Languedoc-Rousillon
Land Frankrig
Årgang 2023
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst 2023-2026
Lagring 6 måneder på nye egetræsfadeDruerne til denne vin består af et blend af 50% Chardonnay, 30% Viognier og 20% Chasan. Druerne er høstet manuelt, gæret ved lav temperatur og en del af vinen er lagret på nye franske egetræsfade i 6 måneder.

Vinen fremstår som en skøn blanding af kølig frisk blomst og så på den anden side noget dybde og kompleksitet i den let krydrede eftersmag. Den kan med fordel anvendes som aperitif eller til salater og lette retter med kylling.

Domaine Lalande

Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer.

Markerne er beliggende langs Canal du Midi, omkring byen Carcassonne, i et meget kuperet terræn, med en meget varieret jordbund. Derfor dyrkes flere forskellige sorter, og derfor er husets topvin ”Les Hauts de Lalande” produceret af 4 forskellige druesorter: Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Merlot.

Druerne til Les Hauts de Lalande er hentet fra de bedst beliggende parceller med de ældste vinstokke.
Se flere vine fra Domaine Lalande

Det skrev de om 2019:

6 stjerner fra Erik Mortensen
"Sin unge alder taget i betragtning er der en overraskende veludviklet smag af blomst og citrus i glasset, som gør vinen velegnet som velkomstdrink eller som ledsager til retter med hvidt kød som hovedingrediens." 

5 stjerner fra Winelab.dk
Mads Jordansen skriver: "Floral duft af diskret hyldeblomst og et pift citron. Ret parfumeret og elegant. Olieagtig struktur med grøn pærevingummi. Ret underholdende, ukompliceret og med en struktur og let bitterhed, som er perfekt til lyst kød som fisk og kylling. Godt køb til prisen."

 

Flere vine fra Propperiet


Forhandlere