Ponte Lungo – Curioso Bianco 2022

Spar 47%

Curioso har fået en hvid søstervin - Smager som en top-Chardonnay!

96 point
Luca Maroni

En af vores mest sælgende vine, Ponte Lungo Curioso, har fået en hvid søster-vin!

Curioso har taget danskerne med storm med deres rødvine, der har fået folke-tilnavnet 'Den Med Fuglen', og omsider er det lykkes vinmageren at lave et hvidvins-blend, der sprænger alle rammer for, hvor meget sprød hvidvin, der kan købes per krone.

Ponte Lungo - Curioso bianco smager som en top-Chardonnay til den tre-dobbelte pris. Den er dog lavet på klassiske toscanske hvidvinsdruer, der har fået en kort passage på fransk egetræ. Resultatet er en super-elegant vin, der smager dejligt både med og uden mad.

Den er elegant og charmerende – sprænger alle rammer for, hvor meget sprød hvidvin, der kan købes per krone.

Ponte Lungo - Curioso bianco er frisk og frugtig med citrus og moden pære. Fine florale noter også. Smagen er ligeledes fyldig helt i overensstemmelse med duftindtrykkene og tillige kommer der saftigt grønt æble. Frisk og med afstemt syre, der toner ud i en fin finale. Rigtig dejlig madvin i fin harmoni.

Køb nu til kun 69 kr.!

Del vinen på
69,00 kr. v/6
129,00 kr. v/1 stk


Fri fragt ved køb over 699 kr. fra Gallovini

Forhandler

Fakta

Druer Chardonnay, Malvasia, Trebbiano
Vingård Ponte Lungo
Område Toscana
Land Italien
Årgang 2022
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 2-3 år fremPonte Lungo - Curioso bianco er frisk og frugtig med citrus og moden pære. Fine florale noter også. Smagen er ligeledes fyldig helt i overensstemmelse med duftindtrykkene og tillige kommer der saftigt grønt æble. Frisk og med afstemt syre, der toner ud i en fin finale. Rigtig dejlig madvin i fin harmoni.

Ponte Lungos holdning til god vin er, at alt for mange producenter sætter en dyd i at bruge gamle principper for at opnå gamle resultater - istedet for 100% at fokusere på at lave et velsmagende glas vin. Vi kan blot konstatere, at de lykkes med at følge deres filosofi helt til døren, igen-igen!

Ponte Lungo

Pontelungo forsøger med sine vine - at gå i en anden retning, end de fleste andre italienske producenter. Mikroproducenterne i Italien forsøger ofte at ramme den samme klassiske stil, som deres forfædre har frembragt og afholdt i generationer. 

Pontelungo ser sig derimod overhovedet ikke tilbage, men forsøger tværtimod at ramme en moderne, ekstremt frugtrig stil, som en stor procentdel af vinpublikummet efterspørger, men har svært ved at finde.

​Pontelungo har i årevis arbejdet for at opnå fyldigere og mere frugtrige vine, end de ellers så ranke toscanske madvine. Resultatet er blevet bedre år for år.Se flere vine fra Ponte Lungo

Flere vine fra Gallovini


Forhandlere